Pokud jde o množství zásadnějších novinek, bylo pro trh s CAD letošní léto z těch chudších. Přesto se nám podařilo sestavit do CAXMIXu, který tentokrát vlivem uspíšeného MSV vychází dříve, zajímavý obsah a podchytit vše podstatné.

Dominantní prostor tentokrát s ohledem na Mezinárodní strojírenský veletrh, doprovázený Mezinárodním veletrhem obráběcích strojů, věnujeme rubrice CAM + OBRÁBĚNÍ. Věnujeme se v ní zejména tzv. vysoce efektivním metodám frézování. Představíme vám, jaké jsou výhody špičkových frézovacích modulů iMachining, TrueMill, VoluMill a Vortex, v obecném přehledu se pak podíváme na strategie frézování tvarových ploch z hlediska jejich typu. V sekci produktových článků je zastoupeno několik CAM systémů v aktuálních verzích, například PowerMill 2013, FeatureCAM, Vericut 7.2, SprutCAM 8 a další.

Na své si jistě přijdou i uživatelé CAD systémů. V jim věnovaných článcích se věnujeme například provádění simulací on-line přes cloudový software Autodesk Simulation 360, nové verzi systému Solid Edge ST5, která obsahuje přes 1 300 vylepšení, nebo novince SolidWorks Plastics pro ověřování návrhů plastových dílů a forem.

Ve velkém rozhovoru s Alešem Kobylíkem vám umožníme nahlédnout do pozadí vzniku společnosti Technodat, která se dnes se čtvrtmiliardovým obratem řadí k vůbec největším CAD/PLM firmám v Česku. A pozveme vás samozřejmě na MSV, kam se po letech vrací společnost AV Engineering s nabídkou produktů Creo a Windchill.

Také naše vydavatelství bude mít na Mezinárodním strojírenském veletrhu svoji expozici – tentokrát dokonce hned dva stánky. Proč dva, to vám napoví zde publikovaná titulní strana aktuálního CAXMIXu, anebo rovnou prozradí jeho obsah, pokud náš časopis odebíráte. Myslíme, že se máte na co těšit.

 

 

Komentáře