[Stručně] V tradičním jarním termínu uvádí společnost Autodesk na celosvětový trh inovované aplikace ve všech oblastech počítačového navrhování, kterým se věnuje – od klasického AutoCADu přes systémy strojírenské (Inventor), stavařské (Revit), infrastrukturní (Civil 3D), po aplikace pro kreativní tvorbu (např. 3ds Max). Produkty jsou nyní nabízeny v ucelených a cenově zvýhodněných balíčcích.

(Zdroj: Tisková zpráva)

Autodesk rozšiřuje možnosti 3D navrhování a designu svými sadami 2012 pro navrhování a tvorbu obsahu

Nové sady produktů přinášejí snazší přístup k širokému spektru nástrojů pro navrhování, simulaci a vizuální komunikaci pro zábavní průmysl, stavebnictví, infrastrukturu a produktové navrhování.


PRAHA, 24. března 2011 – Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, představila portfolio 2012 svého softwaru pro navrhování, konstrukční práce a tvorbu zábavního obsahu a navíc také rozšířenou nabídku návrhářských sad. Zákazníkům napříč širokým spektrem odvětví nové sady produktů umožní využívat širší řadu komplexních a sofistikovaných návrhářských nástrojů společnosti Autodesk.  Tyto sady vzájemně se doplňující aplikace pro zábavu, stavebnictví, infrastrukturu, produktový a vizuální návrh a díky jejich provázanosti usnadňují správu dat, pracovních postupů a procesů.

„Nová řada návrhových a tvůrčích sad společnosti Autodesk je dalším krokem v našem úsilí o demokratizaci navrhování a kreativity,“ řekl prezident a generální ředitel společnosti Autodesk Carl Bass. „Tyto softwarové sady obsahují ucelené soubory nástrojů, které pomáhají našim zákazníkům vizualizovat, navrhovat a vytvářet špičkové produkty, budovy, infrastrukturu a úspěšné filmy.“

Produktové sady Autodesk 2012 pro navrhování a tvorbu obsahu

Sady produktů společnosti Autodesk pro navrhování a tvorbu obsahu nabízejí uživatelům snazší přístup k odvětvově specifickým návrhovým nástrojům v promyšlených kombinacích, vycházejí finančně výhodněji a dají se nainstalovat, přizpůsobit a spravovat snáze než jednotlivé produkty.  Sady také umožňují větší flexibilitu inovovat a reagovat na měnící se obchodní požadavky. Kromě toho dovolují zákazníkům snáze prozkoumávat jiné produkty a technologie. Díky jednotnému uživatelskému rozhraní umožňují snadné zvládnutí práce s různými nástroji společnosti Autodesk. Sady Autodesk Design Suite řady 2012 zahrnují:

  • Autodesk Design Suite 2012 spojuje výkon a flexibilitu aplikace AutoCAD s intuitivními nástroji pro skicování, koncepční navrhování, prezentaci a vizualizaci. Díky tomu mohou architekti a návrháři produktů vytvářet přesvědčivé návrhy, hladce sdílet data napříč všemi fázemi návrhu a udělat z vizuální komunikace nedílnou součást návrhového procesu.  Základem sady Autodesk Design Suite je aplikace AutoCAD 2012, která byla doplněna o nové a rozšířené pracovní postupy pro koncepční navrhování, dokumentaci modelu a zachycování reality.
  • Autodesk Product Design Suite 2012 je nové, komplexní a finančně výhodné řešení pro tvorbu atraktivních produktů.  Obsahuje špičkové aplikace společnosti Autodesk pro tvorbu, vizualizaci a simulaci návrhů včetně aplikace Autodesk Inventor 2012, která přináší účinné nové funkce pro navrhování udržitelných výrobků.

  • Autodesk Building Design Suite 2012 a Autodesk Infrastructure Design Suite 2012 nabízejí komplexní soubor nástrojů, které pomohou architektům, kontruktérům a plánovačům s řešením potřeb z hlediska pracovního postupu, od návrhu, vizualizace a simulace projektů až po tvorbu dokumentace a vlastní výstavbu.  Sada Autodesk Building Design Suite obsahuje produkty Revit 2012, které nabízejí nové nástroje pro spolupráci a stavební modelování a díky podpoře mračen bodů umožňují přímo začlenit laserové skenování do procesu informačního modelu budovy (BIM).  Autodesk Infrastructure Design Suite obsahuje aplikaci AutoCAD Civil 3D 2012, která pomáhá urychlit navrhování dopravní infrastruktury novými nástroji pro modelování silnic a přidává integrované funkce pro analýzu kanalizačních sítí plně využívající model aplikace Civil 3D.
  • Autodesk Entertainment Creation Suite 2012 rozšiřuje pracovní postupy aplikací Autodesk 3ds Max a Autodesk Maya o intuitivní nástroje pro modelování a malování textur, animaci postav v reálném čase a efekty. 3ds Max 2012 přináší nové akcelerované grafické jádro, technologii mRigids pro dynamické simulace tuhých těles v pohledu a nová vylepšení modelování a malování. Maya 2012 nabízí vylepšení pracovního pohledu včetně celoobrazovkových efektů, editovatelných tras pohybu pro úpravy animace v pohledu a nových simulačních možností.

Společnost Autodesk oznámila verze 2012 svých aplikací pro stavební navrhování, infrastrukturní a stavební průmysl, strojírenství, produktů AutoCAD a nástrojů pro média a zábavu v živém webcastu, který je nyní dostupný pro přehrávání na webu http:/www.autodesk.com/webcast. Veškeré podrobnosti o produktech řady 2012 jsou nyní k dispozici na webu http://www.autodesk.com/.

Dostupnost

Dostupnost produktů se v různých zemích liší. Podrobnosti a informace o možnostech nákupu viz www.autodesk.com/purchaseoptions.

Komentáře