Společnost Siemens PLM Software pomohla týmu Michiganské univerzity získat první místo v 8. ročníku národního šampionátu American Solar Challenge. Tým používal PLM software pro návrhování a vývoj solárního vozítka.

Tým z Michiganské univerzity se v roce 2013 rozhodl přejít k technologiím Siemens PLM. Zvolil si je jako hlavní nástroj pro navrhování a vývoj solárního vozítka, které úspěšně dokončilo sedmidenní závod napříč osmi státy USA a cíle dosáhlo o čtyři hodiny dříve než druhý nejlepší tým.

Vývojoví inženýři solárního automobilu si uvědomují, že k vítězství již nestačí znát jen výkon jednotlivých části vozidla, ale je nutné pochopit, jak vozidlo funguje jako systém. Podle Pavana Naika, projektového manažera Michigan Solar Car, umožňuje přechod na Siemens a jeho kompletní sadu PLM řešení vše modelovat a simulovat a zároveň perfektně optimalizovat výkon nového vozidla.

Výrobní společnosti po celém světě využívají PLM technologií společnosti Siemens k výrobě stále sofistikovanějších produktů. Více než 90 procent z 15 světových automobilek v automobilovém průmyslu používá software společnosti Siemens k vývoji a výrobě. Tato řešení jsou navíc dostupná akademickým institucím, jako je například University of Michigan. Společnost Siemens tak reaguje na nedostatek technicky vzdělaných absolventů, což je její hlavní prioritou.

Siemens PLM Software pomohl týmu z Michiganské univerzity k prvnímu místu 8. ročníku šampionátu závodu American Solar Challenge. Foto: University of Michigan Solar Car
Siemens PLM Software pomohla týmu z Michiganské univerzity k prvnímu místu 8. ročníku šampionátu American Solar Challenge. Foto: University of Michigan Solar Car

Komentáře