Polygonální upínací technika Tribos vyvinutá firmou Schunk zajišťuje vysoce přesné obrábění. Tuhost a tlumení umožňují obrábět díly s vysokou kvalitou povrchu a dlouhou životností nástrojů.

Již v základním provedení dosahují upínače obvodové házivosti a opakovatelné přesnosti menší než 0,003 mm na nástroji ve vzdálenosti 2,5 × D s vyvážením G 2,5 při 25 tisících otáčkách za minutu. Upínače jsou vhodné pro všechny stopky nástrojů v kvalitě h6 a podle typu jsou otestovány až do 205 tisíc otáček za minutu.

Polygonální upínače nástrojů Schunk naleznou uplatnění v hodinářském a šperkařském průmyslu, stejně jako při výrobě forem nebo automobilovém a leteckém průmyslu. Fot: Schunk
Polygonální upínače nástrojů Schunk naleznou uplatnění v hodinářském a šperkařském průmyslu, stejně jako při výrobě forem nebo v automobilovém a leteckém průmyslu. Foto: Schunk

Pro obrábění s přesností v tisícinách milimetru nabízí společnost Schunk jednotlivé polygonální upínače s velmi jemným vyvážením G 0,3 při 60 tisících otáčkách za minutu. Protože tyto upínače nástrojů pracují bez pohyblivých částí, jsou mechanicky odolné a zajišťují upnutí téměř bez údržby a opotřebení. Ani po mnoha tisících upínacích cyklech nedochází k únavě materiálu a pomocí hydraulických upínacích jednotek, která jsou nabízena v manuální nebo automatické variantě, je nástroj vyměněn během pár sekund.

Komentáře