Sandy Livingstone zemřel ve věku 70 let. Svoji firmu Licom Systems založil na počátku osmdesátých let minulého století a zprvu ji provozoval ze své ložnice. Položil tak základy k jednomu z nejúspěšnějších CAM systémů současnosti.

Livingstone byl absolventem strojní fakulty na Univerzitě v Glasgow, kterou opustil v roce 1971. V 80. letech minulého století založil Licom Systems, kde se zaměřoval na navrhování, prodávání a instalování počítačového softwaru  pro inženýrské aplikace, a to hlavně CAD/CAM pro programování CNC strojů.

Jakožto dealer amerického CAD/CAM systému Ultrapath se Sandy začal věnovat i vývoji zcela nového softwaru APS, jehož první verze se objevila na trhu v roce 1989. V červenci roku 1995 byl tento představen ve verzi pro operační systém Windows pod názvem Alphacam. Díky svému jenoduchému použití a propojení s výrobci CNC strojů měl APS (Alphacam) velice silný vliv na trhu s CAD/CAM softwary pro obrábění dřeva. Firma Licom se rozrůstala a její pobočky vznikaly v zemích po celém světě.

V roce 2001 byl Licom koupen skupinou Planit. Sandy se stal jejím významným konzultantem a čestným ředitelem. V posledních sedmi letech si užíval zaslouženého důchodu.

(Zdroj: Planit)

Komentáře